درب های آکوستیک ، درب های نیمه آکوستیک ، درب های عایق صدا


در این مقاله قصد داریم به طور مختصر توضیحاتی درمورد درب های آکوستیک ، درب های نیمه آکوستیک و به طور کلی درب های عایق صدا و  همچنین اهمیت و لزوم استفاده از آنها در سالن های همایش ، آمفی تئاتر، سینما ، کنفرانس و … بیان نماییم.

در سالن های همایش، کنفرانس و سینما عدم تبادل صوتی سالن با محیط بیرون از اهمیت بالایی برخوردار است. ازین جهت که صدای مراسماتی که در سالن برگزار میگردد مزاحم نفرات حاضر در سایر نقاط ساختمان نباشد. و از طرفی در جلسات مهم صدایی از بیرون نظم جلسه را مختل ننماید. ضمنا مفاد جلسه و کنفرانسی که در سالن جلسات برگزار می شود برای سایرین فاش نگردد. این مورد آخر خصوصا در مجموعه هایی که نکات امنیتی و اطلاعاتی اهمیت ویژه دارند نمود بیشتری خواهد داشت.

هدف از استفاده و کاربرد درب های عایق صدا:

مطلب فوق را می توان به نوعی ایزولاسیون صوتی سالن نامید. که در واقع زیر مجموعه مبحث گسترده تر آکوستیک سالن همایش و کنفرانس می باشد. در زمینه آکوستیک موارد بسیاری دخیل می باشد که یکی از این موارد درب های سالن هستند. درب ها به عنوان محل ورود و خروج به فضای داخلی سالن اهمیت ویژه داشته و جنس و نوع آنها تاثیر بسزایی در ایزولاسیون سالن های همایش، آمفی تئاتر، سینما و کنفرانس دارد.

درب های آکوستیک یا درب های عایق صدا همانطور که از نام آن ها پیداست. به منظور از بین بردن یا به حداقل رساندن تبادل صوتی بین فضای داخلی با فضای بیرون استفاده می شوند. عمده کاربرد درب ضد صدا در سالن های همایش، سینما، کنفرانس، اتاق جلسات، اتاق فرمان و استودیو ها است. ساختار داخلی درب های آکوستیک بر اساس نیاز تعریف شده محیط، باید عایق صوت (‌به معنای کاهش انتقال امواج صوتی بین فضای داخل و بیرون‌) و جاذب صوت (به معنای کاهش قابل ملاحظه انرژی امواج) باشد. در برخی از محیط‌ها نیز باید علاوه بر موارد فوق، سطح درب به عنوان دیفیوزر (بازتابنده) عمل نموده و باعث بازپخش امواج به مسیرهای متفاوت گردد. لذا امواج جذب‌ نشده بلکه به نحوی در فضا متفرق میشوند که ایجاد مزاحمت ننموده و پژواکی ایجاد نگردد.

درب های آکوستیک سالن همایش

درب آکوستیک سالن همایش