نکاتی پیرامون ویدئو پروژکتور ( دیتا پروژکتور )


امروزه ویدئو پروژکتور یا دیتا پروژکتور به یکی از تجهیزات اصلی سیستم پخش تصویر اتاق های جلسات، سالن های همایش، سالن های سینما فضاهای آموزشی، اماکن تجاری و حتی منازل تبدیل شده است. هرچند برخی از مراکز به استفاده از تکنولوژی های به روز تر همچون مانیتورهای بزرگ با کیفیت تصویر بالا و یا ویدئو وال ها تمایل نشان داده اند. اما نمیتوان کارایی بالای سیستم ویدئو پروجکشن را نادیده گرفت . همچنان در بسیاری از اماکن میتوان ویدئو پروژکتورها را که برای پخش تصاویر مورد استفاده قرار می گیرند مشاهده نمود.

ویدئو پروژکتور چیست؟

‎این دستگاه را می توان یک دوربین معکوس درنظرگرفت. یعنی به جای دریافت نور‌‌، نور را همچون یک نورافکن از لنز بیرون می‌فرستد. بنابراین این دستگاه اطلاعات (شامل تصاویر، اسلاید، ویدئو و …) که کاربر خواهان نمایش آنها در مقیاس نسبتا بزرگ است را از طریق پورت های ورودی خود دریافت می نماید. پس از پردازش اطلاعات آنها را از طریق تابش پرتو نوری تولید شده به وسیله لامپ و با عبور از لنز خود به شکل تصاویر بر روی پرده نمایشی بزرگ نقش می بندد.

این دستگاهها در واقع نوع پیشرفته دستگاه های اسلاید شو می باشند. که به طور واضح دارای امکانات به مراتب بیشتر و کیفیت بالاتر هستند. در ادامه با نکات اساسی در خصوص دیتا پروژکتور ، انواع آنها، قابلیت ها و محدودیتهایشان آشنا خواهیم شد.

ویدئو پروژکتور

Video Projector

دلیل استفاده از دیتا پروژکتور:

تصور کنید می خواهید مطالبی جهت ارائه یا محتوا آموزشی را در فضایی وسیع برای تعداد نفرات زیاد نمایش دهید. مسلما تلویزیونها و مانیتورهای عادی در این حالت در مقایسه با ویدئو پروژکتورها کاربرد به مراتب کمتری خواهند داشت. تصاویر تولید شده توسط دستگاه می تواند در ابعاد بسیار بزرگ نمایش داده شود. از دیگر سو دارا بودن انواع پورت ها و اتصالات وروی این قابلیت را به کاربران می دهد تا هر نوع دستگاه مانند رایانه ، دوربین ، لپ تاپ ، تبلت و … را به آن وصل نمایند.
امروزه کاربرد این دستگاه بسیار گسترش یافته و تقریبا در تمامی سالن های کنفرانس ، همایش ، مراکز آموزشی، مراکز تجاری، هتل ها و … یک ویدئو پروژکتور وجود دارد. همین امر باعث شده دیتا پروژکتورها با امکانات و قابلیت های گوناگون تولید و به بازار عرضه گردند.