ویدئو کنفرانس ؛ کاربردها و مزایا


زمان را میتوان با ارزش ترین دارایی تمامی افراد و مجموعه های فعال در عرصه های گوناگون نامید. از طرفی امروز در عصر ارتباطات به سر می بریم. لذا در دنیای مدرن نیاز به تعامل و ارتباطات بین افراد و شرکت ها با سایرین افزایش یافته است. بعضا این تعاملات بایستی با نقاطی برقرار شود که از نظر مسافتی یا دسترسی سخت و زمان بر می باشد. نتیجتا افراد مجبور هستند برای دیدار یا جلسه زمان و هزینه بسیاری را صرف کرده تا به یکدیگر دسترسی یابند. ویدئو کنفرانس راه حلی است که برای حل مشکلات پیش گفته ارائه گردیده است.

ویدئو کنفرانس به طورکلی به معنی برقراری ارتباط زنده صوتی تصویری بین نقاط مختلف فارغ از نزدیکی یا دوری آنها از حیث جغرافیایی است. با کمک این سیستم افراد حاضر در مکان های مختلف قادر خواهندبود صوت، تصویر و اطلاعات یکدیگر را دریافت و با هم تبادل نظر و تعامل نمایند. این امکان با کمک مجموعه از فناوری های مخابراتی و صوتی تصویری مهیا می گردد.

Video Conference برای شرکت

Video Conference

نحوه عملکرد سیستم ویدئو کنفرانس :

اغلب سیستم های Video Conference دارای اجزا ثابتی هستند. این اجزا عبارتند از دوربین، میکروفن، بلندگو، کدک و نمایشگر. دوربین سیستم بهتر است از نوع رباتیک (PTZ) باشد تا امکان چرخش به طرفین را داشته باشد. این امر خصوصا زمانی که سیستم به عنوان بخشی از سالن جلساتی بزرگ در کنار سیستم کنفرانس استفاده می شود مهم است. کدک (Codec) در واقع هسته مرکزی سیستم بوده که دستگاهی کوچک شبیه کیس کامپیوتر یا تین کلاینت است. تعدادی اتصالات ورودی خروجی روی کدک تعبیه شده است.

۱
۲
۳
۴
۵
۶
ویدئو کنفرانس
۱

دوربین

۲

میکروفن

۳

بلندگو

۴

کدک

۵

نمایشگر

۶

vsp پنل

اجزا سیستم

به طور خلاصه و ساده معمول ترین روش (اما نه تنها روش) کارکرد این سیستم ها به شرح زیر است:

در یک سمت ارتباط، میکروفن و دوربین صدا و تصویر را دریافت و آن ها را برای کدک ارسال می نمایند. در کدک صدا و تصویر تبدیل به بسته های اطلاعاتی شده و کدگذاری می شوند. سپس با کمک بسترهای شبکه همچون اینترنت، اینترانت و … اطلاعات به مقصد ارسال می گردد. در مقصد عینا مشابه همین تجهیزات وجود دارند. کدک مقصد بسته اطلاعات را دریافت، رمز گشایی نموده آنرا مجددبه صدا وتصویر تبدیل می نماید. این صدا و تصویر از بلندگو و نمایشگرهای طرف دیگر که میتواند تلویزیون، ویدئو پرژکتور یا حتی ویدئو وال باشد پخش می گردد. بدین ترتیب ارتباط بین طرفین محقق می شود. بنابراین مشخص است بهره مندی از بستر اطلاعاتی (بستر IP) مطمئن و پر سرعت در برقراری ارتباط از طریق ویدئو کنفرانس اهمیت فوق العاده بالایی دارد.

نحوه برقراری ارتباط طرفین سیستم ویدئو کنفرانس

نحوه برقراری ارتباط بین طرفین